FavorFlav.com

Marcus is founding editor van het online foodmagazine FavorFlav.com. Dé site waar lekkerbekken dagelijks hun culinaire fix krijgen. Over alles wat smaak heeft. Met een eigen redactie verzorgt FavorFlav dagelijks nieuws en achtergronden over de wereld van eten, drinken, restaurants en chefs. Van de uitgever van o.a. Amayzine.com. FavorFlav stelt jaarlijks de FavorFlav Food Top 100 samen, een lijst met de belangrijkste movers & shakers uit de wereld van eten & drinken.

De Perfecte Steak

Marcus is auteur van prijswinnende kookboeken. In totaal werden er meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken verkocht, inclusief buitenlandse vertalingen. 

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je de perfecte steak? Waarop moet je letten bij het kopen van vlees? Hoe krijg je een knapperig goudbruin korstje? Wil je je steak rare, medium of well done? Hoe maak je een fraai ruitje in een 400 gram wegende Aberdeen Angus-ribeye van de grill?  Bak je het best in boter of in olijfolie? Wat is dry-aging eigenlijk? En hoe maak je nu zo’n ouderwets lekkere jus voor een biefstuk met witbrood? Vragen waarop het Handboek voor de Perfecte Steak definitieve antwoorden geeft.

Wat schreven de media?

“Bijbel voor de liefhebber van de ware steak” (Telegraaf)
“Complete gids voor de vleesliefhebber” (NRC Handelsblad)
“Marcus wijst de weg in de wereld van de kiloknallers” (Playboy)

Koop De Perfecte Steak via Bol.com
Website

Het Perfecte Varken

Wat zijn de lekkerste delen van het varken? Met welke kooktechnieken maak je die het beste klaar? Wat kun je allemaal doen met varkensreuzel? Waar koop je ‘eerlijk’ varkensvlees? En wat moet je weten over pancetta, lardo en ander spek?

Culinair journalist Marcus Polman sprak met tientallen boeren, chefs en slagers in binnen-en buitenland om te onderzoeken wat er komt kijken bij het bereiden van een superieur stuk varensvlees. 

Wat schreven de media?

“Uitermate onderhoudend boek” (NRC Handelsblad)
“Marcus leert je hoe je varkensvlees het allerlekkerste op tafel zet” (Delicious)
“Erg rijk boek… prachtige recepten” (Culy.nl)

Koop Het Perfecte Varken via Bol.com
Website
Filmtrailer boek

De Perfecte Kok - de enige 33 recepten die je als man ooit nodig hebt

Marcus Polman ging op zoek naar de beste experts voor 33 basisrecepten, van gehaktbal en pizza tot chateaubriand en kreeft. Hij kwam onder andere terecht bij de geestelijk vader van de Van Dobben-kroket, de wereldkampioen snertkoken, driesterrenchef Cees Helder, de beste biefstukkenbakker van Nederland en een professor moleculaire gastronomie aan de Sorbonne. Zij vertellen over de achtergrond van hun recept en leggen aan de hand van een duidelijk stappenplan uit hoe je het gerecht op ultieme wijze maakt.

Wat schreven de media?

“Een boek voor klunzen in de keuken zoals ik” (Jort Kelder)
“Je hoeft geen man te zijn om deze eerlijke manier van koken te waarderen” (Telegraaf)
“Dit is het kookboek waar ik jarenlang op heb gewacht” (Marc-Marie Huijbregts in DWDD)

Koop De Perfecte Kok via Bol.com (Deel 1)
Koop De Perfecte Kok via Bol.com (Deel 2)